24.01.2012 tarihinde yapılan invert şurubu denemesi.
Sayın arı bakanı Ali TÜRK'ün paylaşımından istifade ederek, ilk denememizi yapmış olduk.
4,5 Litreye 3,5 Kg şeker katarak kaynattım.
Ara sıra karıştırdım. Şeker dibde birikmesin diye. Termometreyi arıların yanında bıraktığım için sıcaklık ölçümü yapamadım. Ustaların tecrübesine dayanarak, sıcaklığın 104 dereceyi geçmediğine eminim.
Deneme için aldığım 250 gr Krem tartar.
1,5 çay kaşığı krem tartarı koyduktan sonra 20 dakika kısık ateşte taşırmadan kaynamaya devam etti.
Krem tartarı yavaş yavaş katınca birden kabarma olmuyor. Karıştırırken yine yavaş hareketlerle karıştırmak gerekir. Aksi halde, şerbet kabarıp taşabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder