بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

وَاَوْحٰى رَبُّكَ اِلَى النَّحْلِ اَنِ اتَّخِذ۪ي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتاً وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَۙ ﴿٦٨
ثُمَّ كُل۪ي مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُك۪ي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاًۜ يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ اَلْوَانُهُ ف۪يهِ شِفَٓاءٌ لِلنَّاسِۜ اِنَّ ف۪ي ذٰلِكَ لَاٰيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿٦٩
﴾68﴿ Ve rabbin bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin.
﴾69﴿ Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye; rabbinin koyduğu kanunlara boyun eğerek çizdiği yollardan git!” Onların karınlarından, farklı renk ve çeşitlerde şerbet (kıvamında bir sıvı) çıkar ki onda insanlara şifa vardır. İşte bunda da düşünen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır. (Nahl Suresi 68-69. ayetler)

29 Temmuz 2016 Cuma

28/07/2016 Larva Transferinde İkinci Deneme

28/07/2016 tarihinde bütün şartları yerine getirerek ikinci bir deneme daha yaptım. Bu sefer başarılı olacağıma inanıyorum. Çin kaşığıyla denemelerde bulundum, elim biraz alıştı. Kurtçukların en küçüklerini transfer edebildim. 

Kurtçukları aldığım çerçeve bu, esmer çerçeve.

5 Gün anasız bıraktığım ve sıkıştırdığım kovandaki iki ana yüksüğünü bozarak arı sütünü mum çanaklarının içerisine koydum. Takviyesi güzel oldu. 


Böyle görünüyor.

Sıkıştırılmış kovanda altı çıtanın ortasına koydum. Başka beş günlük larva (yumurta) yok. Hayırlısı, Sonuca bakacağız.

Bursa'da değerli dostların gönderdiği ana arı kargoda bu halde çıktı. Kargoda paketin üzerine çok ağır malzeme koymuşlar, kafeste hava alacak bir delik bile kalmamış. Ambalaj adeta preslenmiş.
Kısmet değilmiş. Gönderen dostlarıma çok teşekkür ediyorum.


Ana arı boyama tüpü. Çok basit bir alet. İşime çok yaradı. Eski anaları bulup hepsini kırmızı renge, geçmiş yıl rengine boyadım. Çünkü hepsini değişmem gerekiyor.

Kısaca böyle yaptım.

Selam, saygı ve muhabbetle...

2 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Hocam tebrikler.
Larva transferi sonuçlarını merakla bekliyorum.
İnşallah güzel olacak. Anaları değiştirmek önümüzdeki sene oğulsuz ve bol ballı bir sezon geçirebilmek için çok önemli. Ana gönderen kişi garanti koşullarını ele teslime kadar yapıyordur umarım.
Sağlıcakla kalın.

A. Gökhan Dellal dedi ki...

Hocam çalışmaya devam:)
Hediye ana arının başına gelenlere üzüldüm. Bizde hediyenin bile telafisi var, Metin kardesim icabına bakmıştır.
Selamlar