بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

وَاَوْحٰى رَبُّكَ اِلَى النَّحْلِ اَنِ اتَّخِذ۪ي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتاً وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَۙ ﴿٦٨
ثُمَّ كُل۪ي مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُك۪ي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاًۜ يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ اَلْوَانُهُ ف۪يهِ شِفَٓاءٌ لِلنَّاسِۜ اِنَّ ف۪ي ذٰلِكَ لَاٰيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿٦٩
﴾68﴿ Ve rabbin bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin.
﴾69﴿ Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye; rabbinin koyduğu kanunlara boyun eğerek çizdiği yollardan git!” Onların karınlarından, farklı renk ve çeşitlerde şerbet (kıvamında bir sıvı) çıkar ki onda insanlara şifa vardır. İşte bunda da düşünen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır. (Nahl Suresi 68-69. ayetler)

26 Ağustos 2016 Cuma

2016 Sezonunun Bal Hasadı

2016 sezonunda aldığım ballardan bir kısmı. Bu sene yöremizde bal mevsimi kötü geçti. İkinci kata çıkan kovanlar bile kuluçkalığa indi. Yani bal yok.

Eve ayrılan ballar bu kadar.

Sayın Muhteşem Abimden görmüştür. Çiftleştirme kutularındaki küçük dalaklar kapalı ve açık yavrulu, zayi olmasın diye çıtaya ekledim.

Pratik, kullanışlı ve basit bir sistem. Nasip olursa seneye çiftleştirme kutularındaki petekleri bu şekilde kabarttıracağım.



2016 sezonu bitti. 2017 sezonunun hazırlıklarına başladım. Mevlam (cc) hakkımızda hayırlısını versin.

Selam, saygı ve muhabbetle...

1 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Hocam merhaba
Ballarınızı ağız tadıyla ailece tüketirsiniz inşallah.
Kutuların peteklerini kabarttırma resminiz anlaşılır olması anlamında ve minik çıtaların standart çıtadan kolay çıkarılabilir olması anlamında güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Sezonu bitirdik önümüzdeki sezon başlıyor artık bahara kadar hayal kurma zamanı.:)) Hayal kurmak bence yaşamın olmayınca olmazı.
Sağlıcakla kalın.