بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

وَاَوْحٰى رَبُّكَ اِلَى النَّحْلِ اَنِ اتَّخِذ۪ي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتاً وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَۙ ﴿٦٨
ثُمَّ كُل۪ي مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُك۪ي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلاًۜ يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ اَلْوَانُهُ ف۪يهِ شِفَٓاءٌ لِلنَّاسِۜ اِنَّ ف۪ي ذٰلِكَ لَاٰيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿٦٩
﴾68﴿ Ve rabbin bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin.
﴾69﴿ Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye; rabbinin koyduğu kanunlara boyun eğerek çizdiği yollardan git!” Onların karınlarından, farklı renk ve çeşitlerde şerbet (kıvamında bir sıvı) çıkar ki onda insanlara şifa vardır. İşte bunda da düşünen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır. (Nahl Suresi 68-69. ayetler)

18 Temmuz 2014 Cuma

Ana Yüksüklerinin durumu

Ayın on ikisinde yapılan transferde sonuç bu.  Altı adet kapanmış gözüküyor. Hayırlısı. İnşallah bayramın birinci günü doğacaklar. Doğumdan beş gün önce arılı bölmelerine koyacağım.

Biraz küçük mü kalmış?





Durum böyle. İnşallah daha güzel olacak.

Arı ve arıcı dostlarına...
Selam, saygı ve muhabbetle...

2 yorum:

A. Gökhan Dellal dedi ki...

Selamün Aleyküm Muhittin Hocam,
Maşallah Subhanallah:) Bu iş bu kadar diyeceğim ama önce analar çıksın bakalım. Bu saatten sonra çerceveyi fazla oynamayın. Çıkmasına 1 gün kala kovanlara dağıtırsanız daha garanti olur. Memeler ilk kapandığı andan çıkmaya 2 gün kalana kadar hassas oluyorlar. Saf anayı kaptınız gibi geliyor bana:) haydi hayırlısı ;)
Allah'a emanet olun

muhteşem turunç dedi ki...

Hocam benden önce başladınız bu sene hayırlısı olsun sağlıcakla kalın.